KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Afşin 100. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Ock

Okul rehberlik servisi olarak velilerimizle birlikte 'Mevcudi istikamet:Ergenlik' konulu seminer çalışması gerçekleştirdik. Çalışma başlangıcında velilerimizin motivasyonlarını arttırmak, şimdi ve buradaya odaklamak amacıyla 'Ekiple balon taşıma' isimli ısınma oyunu oynadık Daha sonra konumuzu anlatıp velilerimizin sorularını yanıtladık. Çalışma sonunda ' Söyle bakalım' isimli etkinliği gerçekleştirdik. Değerlendirme yaparak çalışmayı sonlandırdık. Velilerimizin katkılarıyla çok keyifli bir seminer çalışması oldu

Ock

3/A sınıfı öğrenci ve öğretmenleri diğer sınıflardaki arkadaşlarına minik hediyeler hazırladılar:)

Ara

1-2/A sınıfımızın minik öğrencileri uygulama evi mutfağımızda poaça yaptılar. Yapımın her aşamasına katılan çocuklarımız hem eğlendi hemde lezzetli poaçalarını yediler. Miniklerimizin ve öğretmenlerimizin ellerine sağlık.

Ara

Okul Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenimiz Hatun ÖZDEMİR, öğrencilerimizle "Sihirli Sözcükler " konulu çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışma sosyal yaşantımızda kullandığımız nezaket kelimelerini gerekli durumlarda nasıl etkin kullanabileceklerini çocuklarımıza öğretmeyi amaçlamaktadır. Örneğin; teşekkür etmek, merhaba demek, rica etmek, özür dilemek vb. Çalışma öncesinde öğrencilerin uyarılmışlık düzeylerini arttırmak, öğrencilerin şimdi ve burada ilkesine uygun olarak an da kalmalarını sağlamak amacıyla ısınma oyunu olarak "Yağ satarım- Bal satarım" isimli oyun oynatılmış ve çalışma için motive edilmişlerdir.

Ara

8/A sınıfı öğrencileri ve biricik öğretmenleri uygulama evimizde kış aylarının vazgeçilmezi mercimek çorbası pişirdiler.İş bölümü yaparak çorbayı pişirip afiyetle içtiler.

Ara

8/A sınıfımız yerli malı haftasında sınıf içinde etkinlik gerçekleştirdi.

YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI!

Okul psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz Hatun ÖZDEMİR,
ikinci kademe öğrencilerimizle 'Hayvanlar Alemi' konulu drama çalışması yaptı. Çalışmanın içeriği;
-Yapılacak çalışma hakkında kısa bir özet geçildikten sonra 'Sandalye Kapmaca' isimli ısınma oyunu oynandı.
-Daha sonra etrafımız da gördüğümüz veya görmediğimiz birçok hayvanın hazırlanan maskelerini çocuklarımıza verildi.
-Hayvanları kısaca hikaye şeklinde tanıtan kartlar hazırladık.
-Hayvanlar hakkında konuşuldu, maskelerdeki hayvanlar tanıtıldı ve kartlardaki hikayelerimizi okuyarak çocuklarımızın hangi hayvan olduğunu bulmalarını istendi.
-Daha sonra o hayvanın maskesini takarak onun çıkardığı sesleri çıkarıp hareketleri yapıldı.
-Değerlendirme yapılarak etkinliğimiz sonlandırıldı.

Ara

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Serpil DONBALOĞLU okul duvarımıza sevimli pandalar çizerek renklendirdi.

Ara

Yer uygulama evi mutfağı olunca sahne 8-A nın yetenekli elleri bu sefer waafle yaptılar.
Meyve, çikolata ve mis gibi kekin birleşimi ile pek lezzetli oldu. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları Waffle'larını afiyetle yedi ve çok sevdiler. Öğrencilerimizin ve öğretmnelerimizin ellerine sağlık.

Ara

Günlük yaşam becerilerini çocuklarımıza öğretmek, ve onları yaşama daha hazır tutabilmek, kendi kişiel bakımlarını yapabilecek düzeye gelebilmelerini sağlamak için uygulama evimizde 8-A sınıfı öğrencilerimiz lezzet şöleni isimli etkinliği yaptılar.  Gözlemeler hazırlanıp öğrencilerimiz tarafından pişirilip servis edildi. Emeği geçen başta öğetmenlerımiz ve velilerimiz olmak üzere herkese teşekür ederiz.

Ara

Okul Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenimiz Hatun ÖZDEMİR öğretmenlerimizle 'Çatışma Çözme Stratejileri' konulu çalışma yaptı.

✔️Öncelikle 'Gözlemci Gözlerim' isimli ısınma etkinliği yapıldı, öğretmenlerimizin kendileri ve diğer iş arkadaşları hakkında farkındalık oluşturmaları ve motive olmaları hedeflendi.
✔️'Çatışma çözme stratejileri' konulu sunum yapıldı.
✔️Sunum sonrasında öğretmenlerimiz ikişer kişilik beş gruba ayrıldı ve her gruba beş ana çatışma çözme stratejisinden ( kaplumbağa, tilki, köpekbalığı, ayıcık,baykuş) bir tanesi verilerek o stratejiye uygun doğaçlama örnek olay canlandırmaları istendi.
✔️Değerlendirme yapılarak etkinlik sonlandırıldı.

Ara

Afşin Lavanta Çiçeği anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri bizleri ziyaret etti, minik çocuklarımızı okulumuzda ağırladık. İnce düşünceleri için Lavanta Çiçeği Anaokulu'na teşekkür ediyoruz.

Ara

Bizleri her zaman güvende hissettiren polislerimiz okulumuza çocuklarımız için geldi. Bizleri ziyarete gelen Afşin emniyet teşkilatı personelleri ile keyifli vakit geçirdik. Hediyerimizi aldık, telsizle konuştuk, yetmedi polis arabasına binip siren çaldık. Bu güzel ziyaretleriyle tüm çocuklarımızın yüzünü güldüren polis abilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde, öğretmenlerimizin hazırlamış oldukları temsili Anıtkabir büstüne karanfil bırakarak andık. ardından öğretmenlerimizin hazırlamış oldukları anma törenimizi gerçekleştirdik. İlelebet kalbimizde yaşayacak. Sevgi, saygı, minnet ve özlemle...

Kas

Okulumuzda Afet Hazırlık Kulübü önderliğinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilere deprem esnasında nasıl davranmaları gerektiği ve binayı boşaltmaları hakkında bilgi verildi. Kısa sürede tüm okul tahliye edildi. Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür.