KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Afşin 100. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Haz

Ortaokul eğitimini okulumuzda tamamlayan ve seneye liseye gidecek olan 8. sınıf öğrencilerimiz için düzenlemiş olduğumuz mezuniyet töreni 17.06.2021 tarihinde gerçekleşmiştir. Okul bahçemizde gerçekleşen törende duygusal ve eğlenceli anlar yaşandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Mezun olan tüm öğrencilerimize lise öğrenimlerinde başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun çocuklar.

Nis

09.04.2021 tarihinde okulumuz öğrencilerine'Kişisel alanlar ve sınırlar-İyi dokunuş kötü dokunuş' konulu mahremiyet eğitimi verilmiştir.  Çocukların mahremiyet duygusunun geliştirilmesi ve yaşları düzeyinde cinsel eğitime başlanarak çocukların bu konuda farkındalık geliştirmeleri amaçlanmıştır. Bireyin kendi özel alanını ve başkalarının özel alanını tanımasını sağlayan, sınır çizmeyi ve sınırları ihlal etmemeyi öğreten kişilik gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan mahremiyet eğitimi konusudur.Çocuklara kendi bedenleri korumaları için aktarılan bilgiler, dönemsel olarak tekrar edilmeli ve farkındalık oluşturmaları sağlanmalıdır.

Nis

2 Nisan tarihi, 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' olarak ilan edilmiştir. Otizm, bir hastalık değil farklılıktır. Farkında olmamız için otizmli bir yakınımızın olması gerekmez. Toplumsal bilinçlenme ile otizmli bireylere karşı anlayışlı olmalı ve onları ayırmadan yanlarında durmalıyız.otizmli bireylerin bizlerle etkileşime geçmesini beklemek yerine bizler onların dünyalarına girebilmeyi öğrenmeliyiz. Farkındalık demek ;bilmek, olduğu gibi görmek, anlayışlı bir tutum geliştirmek demektir. Sizde otizmi fark edin, görmezden gelmeyin.

Mrt

Çocuk istismarı ve ihmali; ana, baba ya da bakıcı gibi bir erişkin tarafından çocuğa yöneltilen, toplumsal kurallar ve profesyonel kişilerce uygunsuz ya da hasar verici olarak nitelendirilen, çocuğun gelişimini engelleyen ya da kısıtlayan eylem ve eylemsizliklerin tümüdür. Bu eylem ya da eylemsizliklerin sonucu olarak çocuğun fiziksel, ruhsal, cinsel ya da sosyal açıdan zarar görmesi, sağlık ve güvenliğinin tehlikeye girmesi söz konusudur. Bu sebepten ailelerin bilinçlenmesi adına 'İhmal ve İstismardan Korunma' konulu seminer çalışması 29.03.2021 ve 30.03.2021 tarihlerinde 1. ve 2. kademe velilerine iki grup halinde yapılmıştır.

Mrt

11.03.2021-12.03.2021 tarihlerinde okulumuz öğretmenlerine Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Hatun ÖZDEMİR tarafından 'İhmal ve İstismar' konulu seminer çalışması ve öncesinde ısınma oyunu olan 'Tersini Yap' etkinliği uygulanmıştır.

Ekm

"Uygulama evleri minik bir evin içerisinde bulunan her şeyi ihtiva ediyor. Bir evin neredeyse birebir aynısı. Oturma odası, yatak odası, mutfak, banyo, evde kullanılan buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü gibi tüm eşyalar, kapılar, pencereler, anahtarlar, aydınlatma cihazları gibi bir evde akla gelen her şey düşünüldü. Öğrencilerimiz, günlük hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan pratikleri ev konseptinde öğretmenleri nezaretinde yapıyorlar.

Öğrenciler, uygulama evlerinde yemek masası hazırlama, kalan yemekleri buzdolabına koyma, bulaşık, çamaşır makinesi, fırın gibi cihazları çalıştırma, banyoyu kendileri için hazırlama, yatak toplama, ütü yapma, kapıları kilitleme, evi temizleyerek elektrik süpürgesi kullanma, öz bakımlarını yapma, giysilerini temiz ve düzenli kullanma, mutfak aletlerini sorunsuz çalıştırma gibi becerileri öğreniyor. Bu becerileri sorunsuz ve başkasına ihtiyaç duymadan yapabilmek, orta-ağır zihinsel ve otizmli bireyler ve aileleri için büyük önem taşıyor.Uygulama Evinin okulumuza kazandırılmasın emeği geçen herkese teşekür ediyor,Özel Eğitim ve rehberlik hizmetleri Genel Müdürlüğünün desteği ile yapılan uygulama evinin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

May

2017 - 2018 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen okulumuzda 8. sınıfı başarıyla tamamlayan dört öğrencimiz okul bahçemizde yapılan törenle mezuniyetlerini kutladılar. İstiklal Marşı ile başlayan tören; mezuniyet yemini, çiçek takdim edilmesi, sertifikaların verilmesi ve kep atma töreni ile sona erdi. Neşe ve heyecanları yüzlerinden öğrenciler ile törene katılan öğrenci velileri kep atma töreni sırasında duygulu anlar yaşadılar.

May

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı ile kutlandı.

Mrt

Okulumuzda yapılan etkinliklerde çekilen fotoğraflarla bir sunum hazırladık.

Mrt

25 Mart Pazar günü planlanan veli toplantımız yoğun katılım ile gerçekleşti. Velilerin ve kurumun dilek, şikayet ve beklentileri belirtilerek verimli bir toplantı yapıldı. Eğitimde ebeveyn ilgisinin etkisine vurgu yapılarak velilerden beklenen tek şeyin öğrenci ile ilgili olmaları istendi.

Mrt

Okul bahçe sınırlarımız içerisinde öğrencilerimize ait bir uygulama bahçesi oluşturduk.

Ara

Afşin´in yardımsever işadamlarından Koray KIRAÇ, okulumuzda maddi durumu zayıf olan öğrencilerimize kışlık giysiler hediye etti.

Ara

Okulumuz bünyesinde öğrencilerimizin eğlenerek enerjilerini atabilecekleri özel bir bölüm açma çalışmalarımız sonuca ulaştı.

Ara

Okulumuzda Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında tüm öğrencilerimizle birlikte bir etkinlik gerçekleştirdik.